Mes noticies de la Passejada!!!

Premsa

http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/11/30/pereiv-poblenou-sagratcor-provencals-llacuna/

Els veïns volen revifar el carrer Pere IV

( clicka per veure el video )

http://play.barcelonatvnoticies.webtv.flumotion.com/play/player?playerId=7&podId=66563

Veïns i entitats del Poblenou han impulsat la taula Eix Pere IV amb l’objectiu de dinamitzar el carrer de Pere IV i aconseguir que recuperi tot el seu potencial, més enllà de funcionar com a eix viari. Aquest diumenge hi han fet una passejada per donar-lo a conèixer i es proposen fer de mediadors per omplir d’activitat els locals que hi estan tancats.

La cita era a les 11 h a la placeta que hi ha al davant de la Parròquia del Sagrat Cor, al número 398 del carrer de Pere IV, entre els carrers de Fluvià i de la Selva de Mar, a l’actual barri de Provençals del Poblenou (el carrer de Pere IV travessa oficialment tres barris: el Parc i la Llacuna, el Poblenou i Provençals). S’hi han aplegat una cinquantena de veïns i veïnes de totes les edats que, en principi, tenien previst fer una passejada al llarg del carrer de Pere IV. Convertir-lo en un passeig és precisament una de les coses que reivindiquen. Però el dia no acompanyava i, davant del risc d’acabar totalment xops, han escurçat la passejada i han optat per centrar les activitats a la placeta: un vermut popular amb música i activitats d’animació per als més petits, un taller d’estampació de samarretes, un collage amb els desitjos de la gent del barri per al carrer… Més tard ha començat a ploure de debò i la jornada ha acabat dins dels locals de la parròquia.

L’Eix Pere IV fa temps que es mobilitza amb un objectiu clar: donar vida al carrer. Proposen l’ocupació temporal d’espais o solars buits per engegar-hi projectes d’interès social, cultural o comercial. La taula s’ofereix com a mediadora per buscar acords amb els propietaris, tant públics com privats, per a la cessió temporal d’aquests espais. Fins ara, ja han aconseguit posar d’acord molts comerciants del carrer de Pere IV amb artistes del col·lectiu Rebobinart per pintar cares de veïns del barri a les persianes dels establiments.

La revitalització del carrer també se centra en l’aspecte econòmic. En aquest sentit, prenen com a referent el model de les “régies de quartier” a França. Segons indiquen representants de la taula, es tracta de que la iniciativa social creï una organització que proposa activitat econòmica i activitat de serveis, sobretot, centrada en serveis de manteniment de la comunitat.

Aquest projecte de transformació social haurà d’anar acompanyat de la transformació urbana que l’Ajuntament té previst fer en aquest carrer. El projecte està pendent des de fa temps. El consistori va començar l’any passat a copsar l’opinió dels veïns sobre com hauria de ser en el futur el carrer de Pere IV. La taula Eix Pere IV recorda que només quan tiri endavant la reforma urbanística podrà arribar a ser una realitat la revitalització de Pere IV.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s